_________________ _=-Dustan-=_
zwracając sie do mnie na forum, piszcie per Ty
na sprzedaż mam masę rezystorów, głównie węglowych i całą reklamówkę kondensatorów 10uF/63V.
blue_17 Nowy na forum
Wysłany: 2010-03-08, 23:28
Witam
Jestem zarejestrowany na podanym powyżej forum i tam niema bezpośrednio tam tej odpowiedzi chciałbym się dowiedzieć czy z tego programu można wygenerować pdf lub jakie inne pliki można wygenerować ?
radiator Nowy na forum
Wysłany: 2010-03-09, 06:57
samo wygenerowanie gcodu nic Ci nie da, bo miejsca gdzie masz poprowadzone ścieżki będą traktowane jak te które należy frezować - a Tobie chodzi o wywalenie całej miedzi bądź zrobienie obrysu wokół wszystkich ścieżek i padów. Na autotraxie się nie znam, ale powiem Ci jak ja to robię wykorzystując Protel. Musisz wygenerować sobie plik gerbera dla Twojej płytki, następnie otworzyć do w programie Coppercam, w którym ustawiasz sobie wszystkie opcje np. to czy ma być usuwana cała miedź czy robiony obrys ścieżek, rodzaj frezu itp.
Następnie przez ten program generujesz sobie g-kod.
czy z tego programu można wygenerować pdf lub jakie inne pliki można wygenerować ?
Możesz wygenerować plik PCX (taki staaaary format graficzny) Zapisać go jako bmp i z tego wygenerować pdf. Może brzmi strasznie, ale ja z powodzeniem tak robie i nie jest to trudne
Możesz wygenerować plik PCX (taki staaaary format graficzny) Zapisać go jako bmp i z tego wygenerować pdf. Może brzmi strasznie, ale ja z powodzeniem tak robie i nie jest to trudne
ja zwykle robię dokładnie to samo. świetnie wychodzi.
_________________ _=-Dustan-=_
zwracając sie do mnie na forum, piszcie per Ty
na sprzedaż mam masę rezystorów, głównie węglowych i całą reklamówkę kondensatorów 10uF/63V.
blue_17 Nowy na forum
Wysłany: 2010-03-11, 15:43
Dzięki koledzy ale to ja chciałem odpowiedzieć na to pytanie bo frezując w machu można bitmape przekształcić na dxf. lub dwg. a mach sam zrobi sobie już G kody ale z bitmapami radzi sobie równie dobrze tylko trzeba poczekać aż je skonwertuje obraz.
P.S Osobiście używam altiuma, eagla i w wyjątkowych przypadkach cadstara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum