Czy jest jakaś minimalna częstotliwość z którą mogę pracować układy I2C?
Chciałem się trochę pobawić, a zmniejszenie chwilowo częstotliwości do np. 0,2Hz pozwoliło by dokładniej zaobserwować co się dzieje na linii
Nigdzie nie znalazłem, żeby były ograniczenia od dołu, ale nie wiem, może się mylę?
Wiem tyle, że spokojnie da się "z ręki" sterować bo robiłem to na laborce A jeśli jakieś ograniczenie występuje to podejrzewam że zależy od konkretnego układu.
Do drgań zestyków najczęściej buduje się układy na 10-20ms, z tego by wynikało że najmniejsza częstotliwość będzie w granicy 50-100Hz, ale ja sądzę że najważniejsza tu będzie stromość zbocza, wiec jak puścisz przez jakieś bramki schimta to nie powinno być problemu.
_________________ Działam na EASY Moeller oraz Mitshubishi ALPHA
Gdy linia scl jest w stanie niskim co będzie trwało moze z 2s u mnie jak się będę tym bawił to stan sda może się zmieniać i nie zostanie to zauważone. Gdy scl będzie w stanie wysokim to wtedy sda musi zachować stały stan, wtedy będę już tylko trzymał przycisk, lub w ogóle go nie przyciskał, myślę, że drgania nie będą tu przeszkadzać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum